Politiet vil lørdag fortsætte undersøgelserne ved den dræbte 48-årige Brian Christoffersens hjem på Poul La Coursvej 21 i Højvangen.

Politiet vil lørdag fortsætte undersøgelserne ved den dræbte 48-årige Brian Christoffersens hjem på Poul La Coursvej 21 i Højvangen.

Drab i Højvangen:

48-årig var selv dømt for dødsvold

Den 48-årige Brian Christoffersen, der torsdag blev fundet dræbt i sin lejlighed i Højvangen, blev i 2003 selv dømt for dødsvold

Af
Af Grethe Bo Madsen

Sydøstjyllands Politi offentliggjorde fredag eftermiddag navnet på den 48-årige mand, det torsdag 3. april blev fundet dræbt i sin lejlighed i på Poul La Coursvej 21 i Højvangen i Skanderborg.
Der er tale om den 48-årige Brian Christoffersen, der selv har flere domme for vold bage sig. Blandt andet fik han tilbage i 2003 en dom på syv års fængsel for et groft overfald på en 68-årig mand i Højvangen. Manden blev blandt andet trampet i hovedet flere gange, og døde to uger senere. I 2009 fik han en dom på tre års fængsel for gentagne tilfælde af vold, blandt andet en episode, hvor han sammen med sin søn tæskede en mand på Sygehusvej i Skanderborg. 
"Jeg kan bekræfte, at Brian Christoffersen selv havde en dom for dødsvold," oplyser efterforskningsleder, vicepolitikommissær Carsten Thostrup fra  Sydøstjyllands Politi.  
Brian Christoffersen boede alene i sin lejlighed og blev fundet død torsdag aften omkring klokken 19, da en bekendt kom forbi og fandt døren åben. Brian Christoffersen blev obduceret fredag, og lørdag formiddag modtog politiet resultatet af de retsmedicinske undersøgelser.
"Vi har modtaget en foreløbig erklæring, der bekræfter, at Brian Christoffersen døde af kvæstelser efter den stumme vold, han har været udsat for," siger Carsten Thostrup, der af hensyn til den videre efterforskning ikke vil gå i nærmere detaljer omkring obduktionsrapporten.
Politiet er fortsat til stede på gerningsstedet i Højvangen.
"Vi har endnu ikke fastlagt et præcist tidspunkt for drabet og forsøger stadig at få klarlagt, hvornår Brian Christoffersen sidst er set i live, og hvem han har været sammen med i de seneste dage. Vi vil fortsat rigtig gerne i kontakt med folk, der har set Brian Christoffersen de senste dage eller har set noget usædvanligt eller mistænkeligt i området," fortæller Carsten Thostrup.
Sydøstjyllands Politi kan kontaktes på 114.

null

Publiceret 05 April 2014 08:00