Projektet er støttet af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Foto: Mostphotos
Projektet er støttet af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

’Læringslokomotivet’ skal booste unge

Skanderborg Ungdomsskole er indgået i et projekt om at hjælpe udfordrede unge

Nye karakterkrav og helhedsvurderingen af uddannelsesparathed forhindrer fagligt og socialt udfordrede unge i at blive optaget på en ungdomsuddannelse.

 

Derfor indgår Skanderborg Ungdomsskole i et nationalt projekt kaldet Læringslokomotivet med fokus på at udvikle faglige, personlige og sociale kompetencer hos denne gruppe unge.

 

I et samarbejde med 17 andre kommuner og Ungdomsskoleforeningen er målet at gøre op mod 600 unge uddannelsesparate gennem intensive læringsforløb i ungdomsskoleregi.

 

“Ungdomsskolen er en naturlig partner i folkeskolens og andre aktøreres arbejde med de unge i vores kommune. Vi har en bred erfaring med et fleksibelt samarbejde på tværs af kommunen, samt stor erfaring med en række forskellige aktiviteter målrettet de unges behov. Vi glæder os til at kaste os over en ny arena, nemlig intensiv læring, der skal understøtte faglig, personlig og social udvikling,” udtaler lokal projektleder i Skanderborg Morten Holm Rosborg, i en pressemeddelelse.

Intensive læringsforløb

Med intensive læringsforløb er formålet på kort sigt at kickstarte en udviklingsproces hos elever på 7. og 8. klassetrin.

 

På længere sigt skal de intensive læringsforløb resultere i, at alle deltagende elever opnår karakteren 02 eller højere i dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve.

 

I Skanderborg kommune indgår udvalgte elever i en 4 ugers camp, hvor eleverne bliver undervist i dansk og matematik, samt opnår en positiv udvikling af personlige og sociale kompetencer.

 

Det er målet, at 20 elever deltager på den første camp som afholdes i september 2017.

 

Elever vil fortsat være koblet til deres folkeskoleklasse via en makkerordning og med en kontaktlærer.

 

“Vi håber, at Læringslokomotivet bliver startskuddet til et mere systematiseret arbejde med intensive læringsforløb i Skanderborg kommune og målet er, at vi kommer til at lave vores egne selvstændige forløb i kommunalt regi, når Læringslokomotivet er færdigt,” afslutter Morten Holm Rosborg. Ashb

Publiceret: 20. April 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere